ARENT THOE BOECOP PRESENTEERT KUNSTKIJKBOEK

Tijdens de bijeenkomst van het 50-jarige jubileumfeest van Arent thoe Boecop op vrijdagavond 5 april werd de nieuwe uitgave van de vereniging gepresenteerd. Met luide stem werd deze buitengewoon gezellige avond geopend door stadsomroeper Gertjan van der Heide waarbij hij het bestuur en de leden van Arent thoe Boecop van harte feliciteerde met deze bijzondere mijlpaal. Pauline van Zweden heette daarna de ruim 150 vrijwilligers welkom en prees hun onmisbare inzet voor de verenging. Met grote waardering benoemde ze de diverse werkgroepen zoals de vrijwilligers van de Begraafplaats Doornspijk-Dorp en de Begraafplaats Nunspeterweg, de werkgroep Kruidentuin, de werkgroep Publicaties, de werkgroep Archeologie, de werkgroep Bibliotheek, de suppoosten en bestuurders van de Visafslag, maar ook de bezorgers en inpakkers van de publicaties. Het bestuur van Arent thoe Boecop is bijzonder trots op alle enthousiaste en gedreven vrijwilligers die gezamenlijk de vereniging tot een succes maken.

Een hoogtepunt van de avond was de presentatie van het kunstboek Schilders geïnspireerd door Elburg. Jolande Cleijsen, Hanneke Klijnstra en Elly Plugers zijn de samenstellers van deze publicatie, waarin talloze schilderijen met betrekking tot Elburg zijn afgebeeld en beschreven. Diverse bekende en minder bekende schilders hebben de haven, de karakteristieke Vischpoort, de straten en de stegen en de unieke gebouwen van Elburg in de loop der jaren op het doek weten vast te leggen. De prachtige schilderijen zijn gefotografeerd door Hanneke Klijnstra, de teksten zijn geschreven door Elly Plugers en de coördinatie en eindredactie van het boek is uitgevoerd door Jolande Cleijsen.

Het eerste exemplaar van het boek werd vanaf de (geschonken) schildersezel van de familie Withaar onthuld door Hanneke Klijnstra, waarna de publicatie door Jolande Cleijsen werd aangeboden aan de kunstverzamelaar Ko van Twillert. Laatstgenoemde was heel verrast met deze eervolle waardering, waarna Van Twillert een kort dankwoord uitsprak. In de zaal zaten  diverse eigenaren van schilderijen die spontaan hebben meegewerkt aan de totstandkoming van deze prachtige uitgave.

Alle leden van Arent thoe Boecop krijgen binnenkort het boek thuis bezorgd. Het Kunstboek is bij de plaatselijke VVV te koop voor 24,90 euro. De publicatie is eventueel ook te bestellen bij de penningmeester van de vereniging, Lammert van het Goor (penningmeester@arentthoeboecop.nl).

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven