DIALECTENAVOND IN BUURTGEBOUW OOSTENDORP

In de jaren tussen 2002 en 2014 organiseerde Arent thoe Boecop 13 keer met succes een zogeheten Dialectenavond in het Buurtgebouw in Oostendorp. De avonden werden goed bezocht en de sfeer was altijd heel goed.

Er wordt helaas steeds minder dialect gesproken. Ouders leren het dialect blijkbaar niet meer vanzelfsprekend aan hun kinderen en er is steeds minder aandacht voor de streektaal. Toch is de streektaal een belangrijk cultuurhistorisch gegeven.

In 1982 gaf de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop het Woordenboek Elburgs Dialect uit. Het boekje vond destijds een warm onthaal in Elburg.

In 2007 volgde een luxe heruitgave (met aanvullingen) van dit Elburgs Woordenboek, geïllustreerd met prachtige foto’s.

In het 50-jarige jubileumjaar wil Arent thoe Boecop opnieuw een Dialectenavond organiseren. Diverse mensen hebben hun medewerking inmiddels toegezegd. Er is een zeer interessant en humotistisch programma samengesteld.

Op deze avond zullen onder muzikale begeleiding ook enkele oud-Hollandse liedjes worden gezongen. Muziekmeester Wim van Norel heeft daarbij een eigen geschreven lied geschreven onder de titel: Ode aan het Elburgs dialect. En er zal wederom een quiz met oude woorden en gezegdes worden gehouden.

De avond zal op donderdag 25 januari vanaf 19.30 uur plaatsvinden in het Buurtgebouw in Oostendorp. De entree is gratis en er hoeft vooraf niet aangemeld te worden.

Iedereen is van harte uitgenodigd!

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven