LEZING DOOR MAUD PEPER-DAHME

Op vrijdagavond 28 juli hoopt Maud Peper-Dahme een powerpointlezing te verzorgen over haar bewogen leven. De Joodse zusjes Maud en Rita Peper uit Amersfoort doken in de zomer van 1942 onder op de boerderij van Hendrik en Coba Spronk aan de Zuiderzeestraatweg 366. Toen het daar eind 1944 niet meer veilig was, kregen de zusjes een onderduikadres bij de familie Westerink aan de Beekstraat 3 in Elburg.

De familie Peper overleefde de oorlog en keerde terug naar Amersfoort. In 1950 emigreerde het gezin Peper naar de Verenigde Staten.

Maud heeft in de staat New Jersey het verhaal van de Holocaust veelvuldig verteld op scholen en tijdens vele lezingen voor diverse gezelschappen. Ze brengt momenteel met een groep van ruim 30 Amerikaanse studenten en docenten een bezoek aan Europa. Naast Berlijn, Warschau, Auschwitz, Westerbork en het Anne Frankhuis zal het gezelschap ook een bezoek brengen aan Amersfoort, Vierhouten, Oldebroek en Elburg.

De lezing van Maud Peper-Dahme wordt georganiseerd door de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop en wordt gehouden in de kerkzaal van de Vrije Evangelische Gemeente in Oldeboek (Zuiderzeestraatweg 226) en begint om 19.30 uur. De toegang is vrij.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven