Veel publiek bij lezing familie Feith

Op donderdag 3 november verzorgde drs. Arlette Kouwenhoven een lezing over het boek ‘Van Elburg tot Deshima’, zes eeuwen de familie Feith. Dit boek bevat de familiegeschiedenis van de familie Feith.

Om het boek te kunnen schrijven heeft mevrouw Kouwenhoven uitgebreid onderzoek gedaan in allerlei archieven, voornamelijk in het archief van de familie Feith zelf.

Hierbij heeft zij ontdekt dat deze familie in de loop der eeuwen zeer kleurrijke figuren heeft voortgebracht. Dat maakt dat het boek niet alleen voor de familie Feith boeiend is om te lezen, maar dat het voor een breed publiek de moeite waard is om te lezen. Het boek geeft een inkijkje in de verschillende eeuwen en geeft daarmee een tijdsbeeld weer van de betreffende perioden.

Het eerste deel van de avond werd ingeleid door de voorzitter van Arent thoe Boecop, Pauline van Zweden. Daarna verzorgde mevrouw Kouwenhoven haar lezing, vergezeld van beelden, die erg versterkend werkten bij haar woorden. Omdat de familie Feith een grote rol speelde in de Elburger geschiedenis kwam ook dit onderwerp ter sprake.

Er was veel publiek aanwezig, waaronder ook veel leden van de familie Feith. Het programma na de pauze was interactiever: d.m.v. een vraaggesprek tussen mevrouw Van Kouwenhoven en twee ‘Feithen’ werd dieper ingegaan op de manier waarop dit familieonderzoek tot stand gekomen is. Daarnaast was er ook ruimte voor het publiek om vragen te stellen. Hierdoor kwamen mooie onderwerpen ter sprake en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven