Arent thoe boecop winnaar publieksprijs Gelderse Roos 2021

Gedurende de maand september kon ook het publiek stemmen op de verschillende projecten. In totaal zijn er 5293 unieke stemmen binnengekomen via de website, verdeeld over de 24 projecten. De winnaar met 1055 stemmen was het project: ‘Elburg en omstreken in oorlogstijd 1940-1945’ van de Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop. In het kader van 75 jaar bevrijding maakte de vereniging een omvangrijk herdenkingsboek met een ondersteunende website over Elburg ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het omvangrijke boek (480 pagina’s) is samengesteld door de Elburger historicus Willem van Norel. De vereniging deelde het onder meer op scholen uit, met veel positieve reacties tot gevolg.

Namens het bestuur namen Pauline van Zweden en Wim van Triest de Gelderse Roos in ontvangst.      Kijk hier naar “de stemmers aan het woord

Het bestuur wil iedereen bedanken die op het boek en de website hebben gestemd!

erfgoedgelderland

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven