Ronde Toren officieel geopend

Op woensdag 4 april was het een drukte van belang achter de Grote Kerk. Om half twee vond daar de opening plaats van het Arent thoe Boecop project “de Ronde Toren”. Tijdens de bijeenkomst kreeg oud burgemeester Frans de Lange officieel zijn boom aangeboden. Wethouder José Oosthoek en de voorzitter van Arent thoe Boecop, Kees van de Streek, hielden een toespraak. Gerrit Kolthoorn, die nauw betrokken was bij het project, vertelde iets over de geschiedenis van de toren.

In de middeleeuwen stond, als onderdeel van de stadsmuren, een ronde toren achter de Grote Kerk. Vanuit de archeologische werkgroep van Arent thoe Boecop ontstond het idee om op die plek te zoeken naar overblijfselen van die toren. Helaas werd daarbij niets van belang gevonden. Werkgroeplid Gerrit van Kolthoorn en Arent thoe Boecop bestuurslid Pauline van Zweden vonden het een mooi idee om de stadsmuur en de Ronde Toren weer te visualiseren. Een stenen uitvoering werd te duur, daarom werd gekozen voor een heg in de vorm van de Ronde Toren. Langs dit geheel is een mooi wandelpad gerealiseerd.

Een prachtig bord bij het project, vertelt het verhaal en de geschiedenis van de Ronde Toren. Dit bord is gesponsord door Natuursteen Partners.

Rond de boom die aan de oud burgemeester is aangeboden staat een bankje van waar je een prachtig uitzicht hebt op de kerk en op de stadwallen.

Arent thoe Boecop wil heel graag zijn dank uitspreken aan de volgende personen:

 • Ruud van Henten
 • Willeke van Asselt
 • Sytse de Boer en
 • Cor Duitman van de gemeente Elburg
 • Metske Koopmans en
 • Edwin Smit van de Nederlands Hervormde kerk
 • Nico Sellis met zijn hoveniersbedrijf
 • Wim van Triest van Natuursteenpartners
 • John van Midden van smederij “de Hoefhamer”
 • Gerrit van Kolthoorn
 • Pauline van Zweden van de archeologische werkgroep van Arent thoe Boecop
U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven