Gerjan Ruyter winnaar quiz Jongerenavond

 

Op maandagavond 12 maart vond voor de vierde keer een historische avond plaats voor jongeren. Deze interessante avond begon met een bezoek aan het Oude Feithenhof. Onder leiding van Willem van Norel werd in een van kelders van het Feithenhof het depot van de Visafslag Elburg bekeken. Een grote collectie visserijattributen is in deze ruimte ondergebracht. Over de meest unieke voorwerpen werd in het kort iets verteld. Daarna werd de prachtige provisorenkamer van het gebouw bewonderd. In deze ruimte is een deel van de unieke nalatenschap van Maria Catharina Feith tentoongesteld.

Na een korte pauze werd in het Gruithuis een uitdagende quiz gehouden, waarbij in vijf rubrieken van elk tien vragen de geschiedenis van Elburg in woord en beeld voorbij kwam. Aan het eind van de avond maakte juryvoorzitter Kees van de Streek de uitslag bekend. Winnaar van de geschiedenisquiz 2018 werd uiteindelijk Gerjan Ruyter. Hij werd op de voet gevolgd door Alice Schenk en Pauline Land. De aanmoedigingsprijs was voor de jongste deelnemer, Kilian van Renselaar.

Aan het eind van de avond mochten de jongeren nog een kijkje nemen op de zolder van het Gruithuis. Daar ligt de unieke collectie archeologische voorwerpen van de historische vereniging, grotendeels bijeengebracht en gerubriceerd in de zeventiger jaren van de vorige eeuw.

Het bestuur van Arent thoe Boecop kijkt terug op een prachtige avond.

De foto’s zijn gemaakt door Hanneke Klijnstra

 

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven