Sfeerwandeling vol muziek

Het was koud, nat en vooral glad. Toch weerhield het weer de 120 deelnemers niet om  op pad te gaan voor de jaarlijkse Sfeerwandeling. Thema dit jaar was ‘Orgels in historische gebouwen’.

De groep werd welkom geheten door Willem van Norel in de Sint Nicolaaskerk en daarna onderverdeeld in 4 groepen.

Uniek was het bezoek aan de gewelven van de kerk. Deze gewelven zijn normaal niet toegankelijk voor het publiek maar waren speciaal deze avond opengesteld.

Ook bijzonder was de beklimming van de toren. Vanaf de toren hadden de deelnemers een prachtig uitzicht over winters Elburg.

Op de tweede etage van de kerk bevindt zich het carillon. Beiaardier Martien van der Knijff gaf tekst en uitleg over het carillon en verzorgde een mini-concert.

In het Nationale Orgelmuseum werden de wandelaars welkom geheten door Wilma en Maarten Seijbel. Hans Verbeek bespeelde het orgel in de Boonzaal en er werd een adventslied gezongen. Ook was er gelegenheid voor een korte wandeling door het museum.

In de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Beekstraat stond Gert van Norel stil bij de geschiedenis van het Kerkgenootschap. Rene Knikker, vaste organist van de kerk bespeelde het orgel.

De foto’s zijn gemaakt door Kees Jaket en Jen Hendrik Hakkers

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven