Historische jongerenavond 2015

Op woensdag 15 april as. verzorgde oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop wederom een avond die speciaal bedoeld is voor jongeren.

Dit keer stonden de jaartallen, de opschriften, de gevels, de keitjesstoepen en de bovenlichten van de monumentale panden centraal. Maar er werden ook andere interessante historische feiten belicht. Veel kleine details waar we dagelijks aan voorbij lopen. In de vorm van een puzzeltocht werden de jongeren uitgedaagd om in groepjes interessante zaken in de Elburger binnenstad te ontdekken. Na afloop werd in het Gruithuis een presentatie verzorgd met antwoorden op de gegeven opdrachten.

Verder verzorgde de (jeugdige) Donovan Grootkarsijn op deze avond een presentatie over zijn project Oud en Nieuw Elburg. Met zijn camera heeft Donovan prachtige compositiefoto’s gemaakt van de Elburger binnenstad, waarbij een koppeling wordt gemaakt met het verleden. Hij presenteerde zijn bijzondere werk voor het eerst aan een breder publiek.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven