Schilderijenexpositie in het Gruithuis

Rondom de botterdagen (11 t/m 13 september) vindt in het Gruithuis in Elburg een expositie plaats van schilderijen van plaatselijk kunstenaar Frank Westerink. Deze expositie is gratis te bezichtigen op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Het wordt al bijna een traditie dat oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop tijdens het jaarlijkse botterweekend in Elburg een expositie organiseert in zijn verenigingsgebouw aan de Krommesteeg (het Gruithuis). In voorgaande jaren exposeerden onder andere Jurrie van der Heide, Barend Bosman, Cees Nagelhout, Gerrit ten Have, Cees Leusink en Johan van Renselaar. Dit jaar zijn er kunstwerken te bewonderen van Frank Westerink.

Frank Westerink

Frank Westerink is geboren in Elburg in 1946. Hij begon met tekenen toen zijn dochters nog klein waren. Samen met zijn dochters aan tafel tekende hij vele (roof)vogels, met kleurpotloden. Door drukke werkzaamheden kwam daar in latere jaren niet veel meer van. Pas na zijn pensionering kreeg hij weer tijd voor zijn hobby’s, waaronder het schilderen. Eén winter les bij Jan Westerink en veel zelfontwikkeling leidde tot diverse schilderijen. Daarvan worden er 18 tentoongesteld in het Gruithuis.

Frank Westerink schildert uitsluitend met olieverf. Hij heeft zich tot op heden vooral gericht op zeegezichten, rivieren, botters en gezichten van Elburg. De laatste tijd legt hij ook dieren op het doek vast en de landschappen die hij ziet tijdens zijn werk als vrijwilliger bij de Stichting Landschapselementen Elburg.

Openingstijden

De expositie vindt plaats in het Gruithuis, Krommesteeg 11 te Elburg en is voor het publiek geopend op donderdag 11 september en vrijdag 12 september van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 13 september van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven