Presentatie nieuw tijdschrift & lezingen

Op woensdagavond 10 april presenteert oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop zijn 98e tijdschrift. De inhoud van de onderwerpen in dit tijdschrift wordt via een aantal mini-lezingen door de auteurs gepresenteerd. Deze lezingen-avond vindt plaats in het Gruithuis en begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Tijdschrijft no. 98 is een bijzonder uitgave met bijdragen van vier gastredacteuren. Rein Lotterman heeft studie gedaan naar de Elburgse dracht en zal daarover vertellen. Anna van Prooijen-Schenk geeft een presentatie over haar bijdrage in het tijdschrift: “Heintje in de roaring twenties”. Heintje is een Elburgse vrouw die in de jaren twintig de mode op de voet volgde. Bep de Waard-Ruijs verzorgt enkele korte lezingen over de veertiende- en zestiende-eeuwse muntslag in Elburg, het hemelgat in de Sint Nicolaaskerk en de zeventiende-eeuwse zilveren vingerhoed van burgemeestersvrouw Wobbyna van Hoecklum. Deze bijzondere vingerhoed is door medeauteur Meindert Marinus met zijn metaaldetector in de gemeente Elburg gevonden. Hij zal de vingerhoed tijdens de presentatie tonen.

Deze avond met presentatie van het tijdschrift en de lezingen vindt plaats in het Gruithuis (Krommesteeg 11 te Elburg) en begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven