Sfeerwandeling 2016

Oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop houdt dinsdagavond 13 december voor de tiende achtereenvolgende keer de jaarlijkse sfeerwandeling. De wandeling is dit jaar alleen toegankelijk voor leden van Arent thoe Boecop.
Ook nu heeft de vereniging een prachtige route uitgezet. In de donkere dagen voor kerst gaat de tocht dit keer langs de Elburger landgoederen. Arent thoe Boecop sluit met deze activiteit het jaar 2016 sfeervol af.
De landgoederen Old Putten, Zwaluwenburg en Schouwenburg liggen enkele kilometers buiten de vesting. Omdat de afstand tussen de landgoederen groot is zal er niet alleen gewandeld, maar ook gefietst worden.
De bewoners tonen deze avond een deel van hun huizen aan een breder publiek. Zo wordt er iets verteld over de bewoningsgeschiedenis van de panden.
Het advies van de vereniging is om goede schoenen aan te doen en eventueel een reflecterend hesje te dragen.
Het vertrek van de tocht is dit jaar vanaf het Gemeentekantoor in Oostendorp. Deelnemers worden daar tussen 19.00 en 19.15 uur ontvangen met een kopje koffie. Daarna wordt het gezelschap in drie groepen verdeeld en zal de tocht starten.
Na afloop van de tocht zal er om 21.45 uur in het Gruithuis aan de Kromme Steeg nog gezellig nagepraat kunnen worden onder het genot van een hapje en een drankje.
Tijdens de sfeerwandeling van 2015, met als thema Herenhuizen, namen 170 geïnteresseerden deel aan de wandeling.
Voor verdere informatie kan men terecht bij Willem van Norel, tel. 0525 – 684595

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven