HET CULTUURFONDS DONEERT FORSE SUBSIDIE VOOR PALINGROKERIJ ROZEMARIJNSTEEG 25

Op 1 december 2023 heeft de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop de voormalige palingrokerij aan de Rozemarijnsteeg 25 aangekocht van de familie Van Triest. De ondertekening van de koopakte door notaris Megchelsen, Frank en Mini van Triest en twee bestuursleden van Arent thoe Boecop vond plaats voor de rookkasten (hangen) in de palingrokerij.

Na de aankoop van het pand werd door het bestuur van Arent thoe Boecop een projectgroep ingesteld bestaande uit Lammert van het Goor, Willem van Norel, Kees van de Streek en Wim van Triest. Vrijwel onmiddellijk is de projectgroep overgegaan tot het aanschrijven en benaderen van fondsen en stichtingen voor financiële ondersteuning. De fondswerving verloopt tot op heden voortvarend. Enige tijd geleden kreeg de projectgroep fantastisch nieuws van het Cultuurfonds (voorheen Prins Bernhard Cultuurfonds). De toewijzingscommissie van het Cultuurfonds had besloten om een bedrag van 50.000 euro toe te kennen aan het Elburger project.

Inmiddels is de projectgroep volop bezig om de eerste fase van de renovatie van het pand te realiseren. Het gebouw wordt geschilderd, de deurtjes van de rookkasten worden gerestaureerd, de zoldervloer wordt (deels) vernieuwd, de trap wordt verzet en er wordt op de zolder een reling aangebracht.

Tijdens de Botterdagen zal de eerste fase van de verbouwing gereed zijn. De projectgroep hoopt op zaterdag 14 september een open dag voor het publiek te houden.

Voor eventuele nadere inlichting kunt u eventueel contact opnemen met Willem van Norel (willemvannorel56@gmail.com; 0525-684595).

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven