Vereniging Arent thoe Boecop koopt voormalige rokerij

De vereniging Arent thoe Boecop heeft met instemming van de leden op de Algemene ledenvergadering op 7 november 2023 en tot volledige tevredenheid van de familie van Triest hun  pand/annex schuur  aan de Rozemarijnsteeg aangekocht. Onlangs was de officiële overdracht van het pand.

In dit pand was de paling- en visrokerij van de familie van Triest gevestigd, maar is niet meer als zodanig in gebruik. De vereniging streeft ernaar  de rokerij met daarin nog 4 rookovens en diverse accessoires voor het roken van vis te behouden als historisch erfgoed voor Elburg. Zij is voornemens het gebouwtje te gebruiken voor museale doeleinden en/of als aanvulling van de erfgoed leerlijn voor de basisscholen in de gemeente. Dit  in samenwerking met de botterwerf, de visafslag en de touwslagerij

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven