LEZING OVER HET ARDENNENOFFENSIEF

Op zaterdag 4 november organiseert de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop een dagexcursie naar Bastogne. In Bastogne wordt een bezoek gebracht aan het prachtige Bastogne War Museum en het imposante monument Mémorial du Mardasson. Daarnaast zullen bezoeken worden afgelegd aan de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats Neuville-en-Condroz en de Duitse militaire begraafplaats in Recogne, nabij Bastogne.

Ter voorbereiding op deze bijzondere excursie zal Willem van Norel op dinsdagavond 17 oktober een (korte) lezing verzorgen over het Ardennenoffensief.

De Slag om de Ardennen, ook wel Ardennenoffensief, was het laatste grote offensief van de Duitse Wehrmacht aan het westfront in de Tweede Wereldoorlog. De slag vond plaats in de Ardennen, van 16 december 1944 tot 25 januari 1945, en werd beslist in het voordeel van de geallieerden.

Hitler wist met dit offensief de totale aanval op de Westwall uiteindelijk zes weken te vertragen. De verliezen aan beide kanten waren echter enorm.

De avond is bedoeld voor leden die eventueel belangstelling hebben om op 4 november deel te nemen aan de excursie. Maar ook leden die niet meegaan naar Bastogne zijn van harte welkom.

De avond begint om 19.30 uur en zal worden gehouden in het Gruithuis aan de Krommesteeg 11 in de binnenstad.

Vanaf deze avond wordt gelijktijdig op de website www.arentthoeboecop.nl de mogelijkheid geopend om in te schrijven voor deze interessante excursie.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven