Arentthoeboecast nr 9 “in gesprek met Maud Peper-Dahme deel 1”

Dit is aflevering 9 van de Arent thoe Boecast. In deze en de volgende aflevering hoort u een gesprek met Maud Peper en dat is iets heel bijzonders. Zij is 87 jaar en heeft tijdens haar vroege kinderjaren samen met haar zus Rita ondergedoken gezeten in Oldebroek en Elburg. Mevrouw Peper woont in de Verenigde Staten en het is dan ook heel bijzonder te noemen dat zij tijdens haar recente bezoek aan Nederland tijd wilde vrijmaken om haar bijzondere verhaal met ons te delen. Ook Arent thoe Boecop bestuurslid en historicus Willem van Norel schoof aan. Hij kon met zijn kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in onze omgeving het verhaal van Maud Peper goed aanvullen. De geschiedenis van Joodse onderduikers op de Veluwe komt tijdens dit gesprek heel dichtbij.

 

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven