PRESENTATIE PUBLICATIE CONFECTIE CENTRALE

Op vrijdag 16 juni presenteerde de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop in het Gruithuis aan de Krommesteeg een nieuwe publicatie (nummer 113). In de afgelopen vijf jaar heeft Cor Pieters uitgebreid onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de Confectie Centrale in Elburg. Het resultaat van het researchwerk is samengebracht in een uitermate boeiende uitgave van Arent thoe Boecop.

Cor Pieters heeft in de afgelopen jaren vaker over industrieel erfgoed gepubliceerd. Zo verschenen van zijn hand artikelen en publicaties over de AKA lantaarnpalenfabriek (nummer 83), de sigarenfabriek Luctor te Emergo (nummer 92), de zuivelfabriek Altena, de aardewerkfabriek Fronita en nog enkele bedrijven (nummer 94). Met  publicatie nummer 113 voegt een belangrijk Elburgs bedrijf toe aan deze reeks.

Tijdens de presentatieavond verzorgde Cor Pieters een zeer interessante powerpointlezing over de geschiedenis Confectie Centrale.

Het eerste exemplaar van de publicatie over de Confectie Centrale werd door de auteur uitgereikt aan mevrouw Mina Boer-Binnekamp (1931). Zij was diverse jaren een uitermate kundig kostuum- en modellennaaister op de Confectie Centrale. In latere jaren haalde Mina in Zwolle haar diploma costumière en lerares.

De geslaagde presentatieavond werd druk bezocht door genodigden die een speciale band hebben gehad met de Confectie Centrale.

De opmaak van de publicatie is verzorgd door Lusine Grigoryan. De tekstredactie is uitgevoerd door Annet Land-Knol.

Alle leden van Arent thoe Boecop krijgen deze prachtige uitgave de komende tijd thuis bezorgd.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven