WANDELTOCHT NAAR HERDENKING IN HEERDE

Net als vorig jaar hoopt een aantal leden van de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop in de nacht van 12 op 13 april naar Heerde te wandelen. Om zeven uur in de ochtend hoopt de wandelgroep de jaarlijkse herdenking bij de Klementbrug aan het Apeldoorns Kanaal in Heerde bij te wonen. Daar worden ieder jaar de twaalf slachtoffers herdacht, die bij het bewaken van de bruggen in de vroege morgen van 13 april 1945 zijn gesneuveld. Tot de slachtoffers behoorden ook de verzetsmensen Henk Hulst en Niek Rambonnet uit Elburg.

De wandeltocht is mede bedoeld als bezinning. Een deel van de wandeling zullen de deelnemers uit respect stil zijn. De start van de wandeltocht is op 13 april om 1.00 uur vanaf de Vischmarkt. De organisatie zorgt voor de catering. Een deel van de groep zal ook vanuit Heerde naar Elburg terug wandelen. Voor de anderen zal voor vervoer worden gezorgd. Deelname aan de tocht is gratis. Opgave vooraf is verplicht door een e-mailbericht te sturen naar: penningmeester@arentthoeboecop.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 april.

Voor eventuele inlichtingen kan contact worden opgenomen met Willem van Norel (0525-684595 of willemvannorel56@gmail.com).

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven