GASTLES OP DE PWA-SCHOOL IN OOSTENDORP

Op donderdagmiddag 23 februari kregen 41 leerlingen uit groep 8 van de basisschool Prins Willem Alexander in Oostendorp een bijzondere geschiedenisles van Willem van Norel. Centraal stond het verhaal van de twee Joodse zusjes Maud en Rita Peper uit Amersfoort. De zusjes Peper moesten in 1942 onderduiken en kwamen (zonder hun ouders) terecht op de boerderij van de familie Spronk in Oldebroek. Vanaf eind december waren de meisjes ondergedoken bij de familie Westerink aan de Beekstraat 3 in Elburg. Daar maakten ze op 19 april 1945 de bevrijding mee. Kort daarna werden de zusjes Peper weer herenigd met hun ouders.

Het bijzondere levensverhaal van Maud Peper-Dahme is onlangs uitgegeven door de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop. Door een subsidie van de Stichting Vicarieën Elburg (SVE) is het mogelijk gemaakt om alle leerlingen uit de groepen 8 van de basisscholen in de gemeenten Elburg en Oldebroek een (gratis) exemplaar te overhandigen van Maud’s autobiografie, Chocola, de smaak van de vrijheid. Mochten de basisscholen daarbij eventueel ook een gastles willen hebben, dan kan contact worden opgenomen met Willem van Norel (willemvannorel56@gmail.com).

Op de website www.elburginoorlogstijd.nl staan 190 oorlogsverhalen, ondersteund door 30 filmpjes, over de gemeente Elburg. Ook alle achtergrondinformatie over Maud en Rita Peper is op deze website te raadplegen. Speciaal voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs zijn allerlei opdrachten ontwikkeld.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven