LEZING OVER DE FAMILIE FEITH

Op donderdag 3 november zal drs. Arlette Kouwenhoven een lezing verzorgen over het boek Van Elburg tot Deshima. Zes eeuwen de familie Feith. Deze lezing zal worden gehouden in Lokaal Bloemstraat en begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze (gratis) lezing.

De familie Feith heeft in Elburg en omgeving haar sporen nagelaten. Maar liefst twaalf burgemeesters en talloze rechters met deze naam hebben in de loop van zes eeuwen hun functie in Elburg en omstreken uitgeoefend.

De Feithen zijn echter zoveel meer dan rechters en magistraten. Al ploegend door het enorme

archief, dat de familie zelf sinds lang heeft bijgehouden, kwam Arlette Kouwenhoven vogels van zeer diverse pluimage tegen: van de bekende romantische dichter Rhijnvis Feith tot journalist en spotprenttekenaar Jan Feith, van opperpakhuismeester Gijsbert Jan Feith in het Verre Oosten tot drie generaties archivarissen Feith in Groningen. Van president van de Hoge Raad Pieter Rutger Feith tot voetbalkanon Constant Feith. Van Heineken-magnaat Pieter Feith tot verzetshelden Willem Jacob en Piet Feith. De vele in het boek genoemde Feithen geven een interessant inkijkje in de Nederlandse samenleving door de eeuwen heen.

Tijdens de lezing zal Arlette Kouwenhoven in het kort een aantal van deze kleurrijke lieden presenteren. Na de presentatie zal Feith-nazaat Gerbert van Genderen in een vraaggesprek meer ingaan op de totstandkoming van een dergelijk eeuwen omvattend familieonderzoek. Liesbeth Feith, voorzitter van de Familievereniging Feith en veelvuldig betrokken bij het archiefonderzoek, zal hierin ook een rol spelen.

De publicatie Van Elburg tot Deshima. Zes eeuwen familie Feith verscheen in 2021 in opdracht van de Stichting Cultureel Erfgoed Geslacht Feith bij uitgeverij LM Publishers in Edam.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven