Boerderijmuseum Oldebroek zoekt vrijwilligers

Graag willen wij ons eerst even voorstelen. Boerderijmuseum “De Bovenstreek” is een museum waar het boerenleven van ruim honderd jaar geleden opnieuw beleefd kan worden. In de rijksmonumentale boerderij zijn veel gebruiksvoorwerpen uit die periode samengebracht. Bezoekers ervaren dat de oorspronkelijke bewoners de boerderij net hebben verlaten om op het veld te werken om straks thuis terug te komen voor het avondeten. In de kelder staan de weckflessen met groente en fruit uit de eigen tuin klaar om te worden bereid. In de naastgelegen Schutstal geeft de expositie “Pracht & Praal in de streekdrachten” een indruk van de zeer exclusieve en bijzondere klederdrachten en sierraden, die in die periode werden gedragen. Het museum is niet alleen voor volwassenen een mooie tijdsbesteding, maar ook voor kinderen. Zij kunnen zich prima vermaken in het museum zoals zich verkleden in authentieke boerenkleding, een speurtocht doen, spelen in een echte hooiberg of oudhollandse spelletjes spelen. Gedurende het jaar worden allerlei evenementen georganiseerd, zoals de Sprokkelmarkt, het Schaapscheerdersfeest, het Oogstfeest, de Oldebroeker Museumdag en het Kerstconcert. Het Boerderijmuseum is een stichting, dat alleen in stand kan worden gehouden door de inzet van onze vrijwilligers. Deze vrijwilligers zorgen ervoor, dat het museum open kan blijven en het de verbinding maakt tussen het verleden en de toekomst. Immers wie het verleden kent, kent de toekomst. De laatste jaren zien wij, dat het aantal vrijwilligers gestaag afneemt. Daarom is het museum op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Met name aan de wat jongere vrijwilligers is behoefte. Welke werkzaamheden doen onze vrijwilligers? Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Ontvangst van de bezoekers
  • Het geven van informatie en voorlichting
  • De rol van gastheer of gastvrouw en toezicht houden
  • Verzorgen van koffie e.d. voor bezoekers museum en op het terras
  • Bereiden van streekgebonden gerechten
  • Deelnemen aan commissies zoals voor de schoonmaak, inrichting, kinderactiviteiten en evenementen
  • Verzorgen buiten activiteiten zoals de moestuin

Wat kunt u van ons verwachten Natuurlijk is het Boerderijmuseum niet alleen op zoek naar vrijwilligers, die alle genoemde activiteiten doen, maar men kan hierin een keuze maken. Onze groep vrijwilligers zijn vaak al jaren aan het museum verbonden. Het vormt een hechte groep die hun verantwoording goed kennen en prima kunnen samenwerken. Na een periode van inwerken wordt gekeken of de verwachtingen van de nieuwe vrijwilliger overeenkomen met de verwachtingen die het museum van de vrijwilliger heeft. Onze coördinator vrijwilligers zorgt ervoor dat u in een prettige omgeving uw taken die het beste bij u passen kunt uitvoeren. Interesse gewekt? Indien uw interesse is gewekt om een uw tijd zinvol te besteden bij het Boerderijmuseum kunt u dit telefonisch of per mail doorgeven. Mocht u meer informatie wensen dan kan onze coördinator vrijwilligers Adriaan Jansen met u contact opnemen.

Wilt u hiervoor even aangeven of u gebeld of gemaild wilt worden.

Onze gegevens zijn: Boerderijmuseum De Bovenstreek Bovenstraatweg 10a 8096 PE Oldebroek. T:  0525 – 631457 info@boerderijmuseum.nl    www.boerderijmuseum.nl

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven