Boerenerven in historisch groen

Onder het motto Boerenerven in historisch groen startte de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop in 1992 een project met als doel om cultuurhistorische beplanting terug te brengen op boerenerven en hiermee het landschap in het buitengebied van Elburg  te verfraaien.

In twee jaar tijd werden ongeveer 60 erven (min of meer) heringericht. Het project bleek zo succesvol dat in 1996 werd besloten door te gaan en de activiteiten onder te brengen in een autonome Stichting Landschapselementen Elburg (SLE).

De oud-voorzitter van SLE Ad Dijkshoorn zal op 1 november aanstaande een presentatie geven en terugblikken op de resultaten die in bijna dertig jaar zijn behaald. De lezing zal worden ondersteund met prachtig beeldmateriaal. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het Gruithuis, Krommesteeg 11. De veiligheidsvoorschriften van het RIVM zullen voor deze avond worden gehanteerd. Het bestuur van Arent thoe Boecop beveelt deze avond van harte aan.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven