NOMINATIE GELDERSE ROOS PRIJS 2021

In april 2020 verscheen het herdenkingsboek Elburg en omstreken in oorlogstijd 1940-1945. Alle leden van oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop ontvingen dit boek, evenals 2.700 scholieren in de gemeente Elburg, die het ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid als geschenk gekregen. Onlangs is dit prachtige boek, geschreven door Willem van Norel, genomineerd voor de Gelderse Roos Prijs 2021.

Naast het boek kunt u vanaf 23 september de kersverse ondersteunende website www.elburginoorlogstijd.nl raadplegen. Deze bestaat uit een uitgebreide kennisbank en tevens een educatief deel dat diverse interessante opdrachten bevat over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, in het bijzonder over de oorlogsgeschiedenis van de gemeente Elburg. De website, die is vormgegeven door Pauline Land en inhoudelijk is gevuld door Willem van Norel, zal op 23 september officieel worden gelanceerd en is vanaf dan te bekijken.

Tot 1 oktober kan iedereen een stem uitbrengen op het herdenkingsboek in combinatie met de ondersteunende website.

Ga daarvoor naar de website erfgoedgelderland.nl/formulieren/stemmen/

Omdat de tijd enigszins dringt en de ondersteunende website bij het boek pas eind deze maand online staat, beveelt het bestuur van Arent thoe Boecop alsnog van harte een stem op bovengenoemde nominatie aan!

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven