PARELS VAN VISAFSLAG ELBURG

Na de uitgaven 100 jaar Visafslag Elburg en Tuinders van Elburg hebben de leden dit keer de publicatie Parels van Visafslag Elburg ontvangen.. Het boek bevat 116 pagina’s en er wordt een groot deel van de museale collectie getoond en beschreven. Een unieke collectie die vanaf midden jaren tachtig is opgebouwd.

Oud-vissers en voormalige kooplui schonken in de loop der jaren diverse bijzondere attributen aan de bestuurscommissie van Visafslag Elburg. Voorwerpen die soms al vele jaren op zolders werden bewaard. Vaak attributen met een grote emotionele waarde.

Het mag duidelijk zijn dat niet alle voorwerpen in het kleine gebouw aan de haven kunnen worden getoond aan het publiek.

De collectie vertelt voor een deel het verhaal van het visserijverleden van Elburg. Achter ieder voorwerp schuilt vaak een uniek verhaal. In het kort worden deze verhalen in dit magazine weergegeven.

Met regelmaat bezoeken leerlingen van de basisscholen via de Erfgoedleerlijn de voormalige Visafslag aan de haven. Op een bijzondere manier maken deze jongeren kennis met het visserijverleden van Elburg. Dit magazine is een ondersteuning van het al eerder uitgegeven kwartetspel.

Naast de presentatie van de collectie worden in het magazine vier suppoosten in de schijnwerpers gezet. Zij zijn alle vier, via familiebanden, betrokken bij het visserijverleden van Elburg. Hun verhalen geven de kennis door aan met name een jongere generatie.

Het bestuur van de Visafslag Elburg wenst u veel lees- en kijkplezier toe.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven