JUBILEUMBOEK 75 JAAR ESC GEPRESENTEERD

Donderdagavond is het jubileumboek 75 jaar ESC gepresenteerd. Een zeer select gezelschap was in de kantine op het Burgemeester Bodesportpark bijeengekomen om de presentatie van het boek bij te wonen. Gert van Norel, voorzitter van de jubileumcommissie, opende deze avond door terug te blikken op het jubileumjaar van ESC. Veel activiteiten konden dit jaar helaas niet doorgaan in verband met de beperkende maatregelen van de regering. De uitgave van het jubileumboek vormde daar een uitzondering op.

Door Gert en Willem van Norel werd vervolgens een schets gegeven van de inhoud van het boek. De geschiedenis van het voetbal in Elburg begint al in 1910, toen er voor het eerst sprake was van een georganiseerde voetbalclub Velocitas. Voor de oorlog telde Elburg lange tijd twee clubs: Quick en Elburgsche Boys.

In 1945 werd de voetbalclub ESC opgericht. Clubiconen als Aart Bosman, Piet Kruithof, Pieter Deen, Jo Smit en Jan Ponstein waren vele jaren het gezicht van de vereniging. In 1965 kreeg ESC nieuwe velden aan de Zwolscheweg. ESC ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een vereniging van ongeveer 800 leden met een prachtige accommodatie.

Na de inhoudelijke presentatie werden de eerste exemplaren van het prachtige boek uitgereikt aan drie clubmensen die heel veel voor ESC hebben betekend: Wim Hollander, Gerrit ten Have en Gert Deelen.

Een trotse voorzitter Jaap van der Beek sloot de avond af met een prachtig dankwoord namens de voetbalclub.

Het jubileumboek 75 jaar ESC is een coproductie tussen Arent thoe Boecop en ESC. Alle leden van beide verenigingen zullen de komende dagen het boek (gratis) ontvangen. Extra boeken zijn voor 19,50 euro bestelbaar bij de beide verenigingen, maar het boek is ook te koop bij de Elburger Boekhandel.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven