IN MEMORIAM JAN HENDRIK HAKKERS (1944-2020)

Op dinsdag 1 september 2020 kwam er een einde aan het leven van Jan Hendrik Hakkers. Arent thoe Boecop verliest in hem een zeer betrokken lid. Vele jaren was Jan Hendrik onze verenigingsfotograaf. Diverse belangrijke evenementen zoals sfeerwandelingen, botterdagen, fietstochten, lezingen, wandelingen, excursies en tentoonstellingen legde Jan Hendrik met zijn camera nauwkeurig vast. Hoogtepunt van al deze activiteiten was zijn bijdrage in 2003 aan het boek Historische boerderijen in Elburg. Op zeer nauwgezette wijze fotografeerde Jan Hendrik talloze boerderijen, hooibergen, landbouwgereedschappen, bakhuizen, schuren, wooninterieurs en vooral karakteristieke mensen. Met zijn prachtige foto’s heeft Jan Hendrik Hakkers een unieke collectie voor Arent thoe Boecop vastgelegd. Daarbij rubriceerde en documenteerde hij alles tot in uiterste precisie.

Naast zijn werk voor Arent thoe Boecop was Jan Hendrik onder andere actief voor de kerk, was hij stadsgids en was hij actief bij de fotoclub. Zijn langzaam afnemende gezondheid was de reden dat hij enkele jaren geleden zijn werkzaamheden voor Arent thoe Boecop moest afbouwen. We verliezen in Jan Hendrik een uiterst betrouwbaar en vakbekwaam mens. We gedenken hem met heel veel respect!

Willem van Norel

Elburg, 5 september 2020

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven