Presentatie herdenkingsboek

 

 

 

Op donderdagmiddag 2 april werden de eerste twee exemplaren van het boek Elburg en omstreken in oorlogstijd 1940-1945 uitgereikt. De presentatie van het herdenkingsboek was anders dan oorspronkelijk gepland. Willem van Norel en Wim van Triest reikten (met inachtneming van de veilige afstand en de voorschriften van de overheid)  het boek uit aan oud-verzetsstrijder Henk Scholten (92) in Harderwijk. Henk Scholten was tijdens de oorlogsjaren met zijn broers Eibert, Jan en Jacob actief bij de verzetsgroep Old Putten. Henk heeft met zijn herinneringen een belangrijke bijdrage geleverd aan het gedenkboek.

Ook Deliana de Gunst (17) kreeg een eerste exemplaar uitgereikt. Deliana is vernoemd naar haar overgrootmoeder Deliana Deetman-Verhoef, die net als haar man volop in het verzet van Elburg actief was. Deliana’s grootvader van vaderskant, Wim de Gunst, was ook actief in het verzet in Elburg. Wim de Gunst heeft na de oorlog een uniek geordend archief aangelegd van de oorlogsontwikkelingen in Elburg. Zijn zoon Arjen stelde dit archief beschikbaar aan Arent thoe Boecop voor onderzoek. Ruim 2.700 scholieren in Elburg ontvangen het herdenkingsboek als een blijvende herinnering aan 75 jaar bevrijding. Deliana de Gunst mocht tot haar verrassing namens alle jongeren een eerste exemplaar van het prachtige boek in ontvangst nemen.

Na afloop  werden ook nog boeken gebracht bij burgemeester Jan Nathan Rozendaal, bij Willempje (Zus) van de Brake, bij erelid Luurt Schuijn en bij Aartje Spaan-Polinder. Zij allen hadden een rol bij de totstandkoming van het boek Elburg en omstreken in oorlogstijd 1940-1945.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven