Geertje Ter Agter ontvangt herdenkingsboek

Afgelopen week mocht Geertje ter Agter (1913) het boek ‘Elburg en omstreken in oorlogstijd 1940-1945’ (via haar dochter Annemarie) uit handen van Willem van Norel ontvangen. Mevrouw Ter Agter is 106 jaar oud en heeft in haar lange leven twee wereldoorlogen meegemaakt. Van de Tweede Wereldoorlog kan zij zich nog heel goed herinneren dat ze schoenenbonnen wilde halen op het distributiekantoor, toen er een overval plaatsvond. Dat was op 13 juli 1944. Een enorme schrik maakte zich toen van haar meester. Later begreep Geertje beter wat er precies was gebeurd.

Veel informatie en foto’s uit het boek komen bekend voor bij mevrouw Ter Agter. Ze heeft vrijwel alle Joodse bewoners goed gekend. Helaas hebben slechts enkelen van hen de verschrikkingen van de oorlog overleefd.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven