Het maken van de juiste keuzes op het juiste moment

 

 

Op donderdag 5 maart verzorgt schrijver Jan Brokken op uitnodiging van de Vrienden van Museum Sjoel Elburg de lezing:

‘Het maken van de juiste keuzes op het juiste moment’                                                              

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas, de directeur van Philips Litouwen Jan Zwartendijk, een manier om duizenden Joodse vluchtelingen het leven te redden.  Zwartendijk  schreef voor hen een visum uit voor Curaçao.  Daarmee reisden ze met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden. Vrijwel allen overleefden de oorlog.

Les in moed
Tijdens de lezing vertelt Brokken over een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven. Met zijn boek “De Rechtvaardigen”, waarin hij het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden beschrijft, bewees hij zich als een verteller van formaat.

Wij heten u bijzonder hartelijk welkom!

Donderdag 5 maart 2020; aanvang 19.30 uur

Ichthuskerk, Vrijheidsstraat 1 te Elburg

De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte ter dekking van de kosten.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven