Lezing buitenlandexcursie Luik en Bastogne

De voorbereidingen voor de buitenlandexcursie zijn al weer in volle gang. Deze excursie staat voor 29 oktober 2020 op het programma en gaat naar Luik en Bastogne. Centraal staat dit keer het Ardennenoffensief.

Willem van Norel zal 19 februari een (beknopte) presentatie houden over dit Duitse offensief, dat van 16 december 1944 tot 25 januari 1945 duurde. Hij zal dat doen aan de hand van foto’s en bijzondere, indrukwekkende filmbeelden. Ook zal de spreker stil staan bij Ted Bachenheimer, de Amerikaanse soldaat die op 22 oktober 1944 aan de Eperweg op ’t Harde werd geëxecuteerd. Hij werd kort na de oorlog begraven op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Neuville-en-Condroz (ten zuiden van Luik). Een bezoek aan deze bijzondere begraafplaats staat ook op het programma.

De avond wordt gehouden in het Gruithuis aan de Krommesteeg in Elburg en begint om 19.30 uur.

De avond is vooral bedoeld voor leden die overwegen om deel te nemen aan deze excursie.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven