EXCURSIE KAMP VUGHT

Op zaterdag 14 maart gaan we een bezoek brengen aan Nationaal Monument Kamp Vught.

Kamp Vught was tijdens de Tweede Wereldoorlog het enige SS-concentratiekamp buiten nazi-Duitsland en het door nazi-Duitsland geannexeerde gebied. De SS had behoefte aan ruimte omdat de doorgangskampen in Amersfoort en Westerbork de toenemende stroom gevangenen niet meer konden verwerken. Het kamp viel rechtstreeks onder commando van het SS-hoofdkantoor in Berlijn.

Een aantal mensen uit Elburg heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog voor kortere of langere tijd in Kamp Vught gevangen gezeten

We beginnen om 12.00 uur met een rondleiding door het museum en het kamp onder leiding van deskundige gidsen. Daarna is er gelegenheid om het museum op eigen gelegenheid te bezoeken. Het gebruik van een audiotour is daarbij aan te bevelen. Naast de permanente tentoonstelling zijn de wisselexpositie en Barak 1-B aanraders.

We vertrekken vanaf het parkeerterrein Het Schootsveld om 10.15 uur per touringcar. We willen alle deelnemers vragen zoveel mogelijk de Museumjaarkaart mee te nemen. Dat scheelt ons veel geld. Verder is het aan te raden een lunchpakketje en een flesje drinken mee te nemen.

De kosten voor deze dagen bedragen 10 euro. Aanmelden en betalen kan vanaf maandag 24 februari via onze website.

Er kunnen maximaal 60 mensen mee. Ook hier geldt het principe: vol is vol.

Voor nadere inlichtingen kunt u eventueel contact opnemen met Willem van Norel (684595).

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven