Terugblik Historische Maaltijd

Op 7 november vond weer de jaarlijkse historische maaltijd plaats bij de Haas. Omdat het vijftig jaar geleden was dat de eerste mens voet op de maan zette was het thema van de avond ruimtevaart. De familie Vos had een aan het thema gerelateerd menu samengesteld zoals planetensoep, zonnevis, raketje en koffie met…..mars.

De kennis van de gasten werd getest in de vorm van een pubquiz waarin drie onderdelen waren verwerkt: ruimtevaart, Elburg in 1969 en 1969 in het algemeen. Elk team had de naam van een planeet gekregen en de winnaars werden verrast met een mooi historisch tijdschrift. Ook het laagst geëindigde team kreeg een prijs: voor iedereen een chocolade raket.

Daarnaast was er een presentatie door Teun Breen over de ruimtevaart tijdens de Koude Oorlog. Teun had een boeiend verhaal en kon dan ook rekenen op een aandachtig gehoor.

Het was een geslaagde avond en we hopen iedereen volgend jaar weer te zien.

Pauline van Zweden

 

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven