Vier lezingen over de bewogen geschiedenis van Elburg

 

Deze zomer wordt op vier dinsdagavonden een lezing gegeven over de geschiedenis van Elburg. De lezing is een laagdrempelige introductie op de bijzondere en bewogen geschiedenis van de eeuwenoude stad. De lezingen worden gehouden in het ‘Arent thoe Boecophuis’ in de middeleeuwse binnenstad. Hier is momenteel het Orgelmuseum gevestigd. 

Op twee dinsdagavonden in juli en twee in augustus opent het Orgelmuseum ‘s avonds zijn deuren: op 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus. De lezingen worden beurtelings gegeven door Willem van Norel, vice-voorzitter van de lokale historische vereniging, en Maarten Seijbel, conservator van het museum en ereburger van de stad. Extra sfeervol is dat de lezingen plaatsvinden in het gebouw dat meer dan 500 jaar stadhuis van de stad is geweest. De lezingen zullen elk van de vier avonden ongeveer gelijk van inhoud zijn. Voorafgaand aan de lezing wordt steeds de beiaard in de toren van de Grote Kerk bespeeld.

De lezing begint om 20.00 uur, na afloop van het beiaardconcert. Na de lezing kan het museum bezocht worden, dit uiteraard wel tegen de normale toegangsprijs.

Aanmelden voor een van de vier lezingen kan via info@nationaalorgelmuseum.nl of telefoonnummer 0525-684220 (Orgelmuseum), tot uiterlijk twee dagen voor aanvang. Iedereen die wat meer wil weten over de geschiedenis van Elburg is van harte welkom.

Adres museum: Nationaal Orgelmuseum, Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven