Unesco Werelderfgoed Zollverein

De buitenland excursie van Arent thoe Boecop begint inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie te worden. Na twee keer in Ieper te zijn geweest, ging nu de reis naar Duitsland.
De touringcar met 43 deelnemers vertrok zaterdag 17 november in aller vroegte vanuit Elburg richting Essen.
Daar stond een bezoek op het programma aan het Unesco Werelderfgoed Zollverein, de oude mijnen van het Ruhrgebied. Onder leiding van Nederlandstalige en Duitstalige gidsen werden de bezoekers rondgeleid door de oude gebouwen van de mijnen. In deze gebouwen maakten ze kennis met het harde leven van de mijnwerker. Een aantal mensen koos voor een bezoek aan het Ruhrmuseum, ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Een van de hoogtepunten was het bezoek aan het hoogste gebouw van het 100 ha grote terrein.  Het uitzicht over het Ruhrgebied was adembenemend. Het prachtige weer van zaterdag hielp daaraan zeker mee.
Na de excursie hadden de deelnemers de gelegenheid om zelf het terrein te verkennen.
Rond half twee vertrok de bus richting de historische stad Xanten. Daar bezocht de groep het grootste archeologische museum van Duitsland.
De rondleiding begon op de begane grond en werd dan met behulp van een systeem van platformen en niveaus in de vrije ruimte voortgezet. De kelder bood een blik op de Romeinse fundering die over een lengte van 70 meter vijf meter hoog is.
Na de rondleiding zette de bus de deelnemers af in de historische binnenstad waar gelegenheid was om zelf nog even rond te wandelen.
Om 19.00 uur ging de reis huiswaarts.

 

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven