Historische maaltijd vol smakelijke gerechten

Ook dit jaar was de historische maaltijd weer een feestje voor de smaakpapillen. Voor de maaltijd, die werd gehouden bij restaurant De Haas in Elburg, hadden zich zo’n 120 deelnemers aangemeld.
Thema was dit keer 100 jaar Zuiderzeewet en de avond werd gepresenteerd door historicus Edwin Vonk. Aan de hand van diverse films werd onder andere stilgestaan bij de afsluiting van de voormalige Zuiderzee en werd een kijkje genomen in andere Zuiderzeeplaatsen.
Als eerste gerecht werd een vissalade gepresenteerd, gevolgd door een venkelsoep.
Ook zuurkool met rookworst mocht niet ontbreken op het menu.
Het hoofdgerecht bestond uit kapucijners met spekjes, aardappelen, stoofpeertjes en salades.
Als nagerecht werd nog een pudding geserveerd.

Secretaris Gerrit Hollander sloot de avond af en bedankte Edwin Vonk, Pauline van Zweden, Annelies Pruis, Sake Santema en bovenal het personeel van Restaurant De Haas.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven