Op de fiets naar Hanze stad Kampen

Terwijl Kampen aftelt richting de Internationale Hanzedagen van 15 t/m 18 juni, stapten zaterdag 3 juni zo’n 55 leden van Arent thoe Boecop op de fiets richting Kampen.

De eerste stop was bij de boerderij op de terp aan de Tempelweg. Daar werden de deelnemers welkom geheten door Willem van Norel. De volgende stop was het Lancasterpad. Hier werd het verhaal verteld over het neergestorte vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. De tocht ging vervolgens via Noordeinde naar Kampen. Daar werd alvast rondgekeken op de Koornmarkt. Tijdens de Internationale Hanzedagen is Arent thoe Boecop daar vertegenwoordigd op het zogeheten ‘Elburgplein’.

De koffiestop was in het prachtig verbouwde Huize Margaretha. Op de Koggewerf werd stilgestaan bij de geschiedenis van de Kogge. Hierna gingen de fietsers richting Roggebotsluis, Hanzepad, en het Abbertbos.

Bij de Kop van ‘t Ende werd een groepsfoto gemaakt.

De ideale weersomstandigheden zorgden mede voor een prachtige fietstocht

 

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven