Historische Maaltijd vol verrassingen

Een reis door de tijd, een reis door landen. Zo mag de jaarlijkse historische maaltijd van Arent thoe Boecop rustig genoemd worden.

Donderdag 9 november stond de maaltijd geheel in het teken van de Hanze. Aan de hand van diverse gerechten werden de bijna 100 deelnemers meegenomen naar de landen uit het Hanzeverbond.

Als eerste werd een gerecht uit Duitsland geserveerd met onder andere de bekende Bockwurst. Hierna volgden de ‘pikballen’ uit Nederland. Verder stonden er gerechten uit Zweden, Polen, Rusland, Vlaanderen en een Engels toetje op het menu.

De deelnemers kregen tussen de gerechten door uitleg over de Hanze door Huub Ummels. Hij vertelde over de opkomst en bloei van de Hanze.

Het menu voor de avond werd samengesteld door de koks van Restaurant de Haas in Elburg.

De organisatie was in handen van Pauline van Zweden en Sake Santema.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven