Arent thoe Boecop presenteert nieuwste uitgave

Op woensdagavond 13 april presenteerde de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop in het bijzijn van ongeveer honderd leden haar nieuwste publicatie (nummer 103) in partycentrum De Haas in Elburg. Deze nieuwe uitgave is geheel gewijd aan het fotowerk van de Elburger Donovan Grootkarzijn (1974).

Donovan Grootkarzijn kreeg enkele jaren geleden historische belangstelling door de vele prachtige oude foto’s van de Elburger binnenstad. Dat bracht hem op het idee om deze locaties op te zoeken en opnieuw te fotograferen vanuit exact dezelfde invalshoek. Door de oude foto’s te monteren in de recente plaatjes ontstonden prachtige fotocomposities.

Dit leidde uiteindelijk in september 2015 tot een bijzondere fototentoonstelling in het Gruithuis. Deze expositie trok heel veel belangstellenden. Bij het bestuur van Arent thoe Boecop ontstond vervolgens het idee een speciale kleureneditie van het tijdschrift te wijden aan het bijzondere werk van Donovan Grootkarzijn met als thema: Verleden naar het Heden.

Historicus Willem van Norel heeft op basis van de oude foto’s begeleidende teksten toegevoegd. De vormgeving van deze bijzondere uitgave is verzorgd door Annet Land.

Tijdens de presentatie werd onder andere een filmpje van Omroep Gelderland (met Harm Edens) vertoond over de bijzondere fotocomposities van Donovan Grootkarzijn. Daarnaast werd een deel van de fotocomposities in beeld worden gebracht.

Het eerste exemplaar van deze bijzondere uitgave werd door redacteur Annet Land uitgereikt aan Donovan Grootkarzijn.
Inmiddels is de nieuwste uitgave onder bijna 1900 leden verspreid.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven