Presentatie van boekje 102

Op woensdagavond 11 november  2015 presenteerde Arent thoe Boecop in de aula van het LFC te Elburg de publicatie 102 “Elburg tijdens de Eerste Wereldoorlog 1914 – 1919”.

De inhoud van dit boekje is samengesteld door leerlingen van VWO 6 van het Nuborgh College Lambert Franckens onder leiding van hun geschiedenis docent Willem van Norel. Het bestuur is erg trots op het eindresultaat.

Per oorlogsjaar hield een groepje leerlingen een korte presentatie op 3 niveaus: De oorlog in Europa, de oorlog in Nederland en de Oorlog in Elburg. Uniek is dat 26 studenten dit keer echt geschiedenis hebben geschreven. Het boekje ziet er prachtig uit en telt 88 pagina’s.

De eindredactie was in handen van Annet Land – Knol en Willem van Norel.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Siemen Goosensen, kleinzoon van Henri Heyninck. Deze Henri Heynick is als militair uit België naar Nederland gevlucht en is in Elburg blijven wonen. In Elburg was hij bekend als Jan de Belg.

De studenten kregen een aantal exemplaren van dit boekje, voor henzelf en voor hun ouders of broers en zussen. Tevens werd er door de voorzitter van Arent thoe Boecop, Kees van de Streek,  de  ,,Canon van Elburg,, aan de leerlingen overhandigd als cadeau voor hun werkzaamheden. Wij proberen hierdoor meer jongeren actief bij onze vereniging te betrekken, mede door het organiseren van jaarlijks 2 jongeren avonden. Het was een prachtige avond met een goedgevulde aula.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven