Jubileumjaar Arent thoe Boecop officieel van start

Onze vereniging vierde zaterdag 22 maart, exact 40 jaar na de oprichtingsvergadering, zijn 40 jarig jubileum. In aanwezigheid van een groot aantal oud bestuursleden en actieve vrijwilligers keek voorzitter Rien Zwart tevreden terug op alles wat de vereniging in 40 jaar heeft weten te bereiken. De kennis over de geschiedenis van de gemeente kon dankzij het historisch onderzoek dat de vrijwilligers al die jaren deden, via vele publicaties worden verspreid. Maar na 40 jaar is het werk nog niet gedaan. Ook de komende 40 jaar zal de vereniging zijn bestaansrecht waar kunnen maken.

Canon

Het jubileumfeest werd aangegrepen voor de presentatie van de honderdste genummerde uitgave: de Canon van de gemeente Elburg. Het eerste exemplaar werd binnengebracht door een delegatie van de Elburger Hellebaardiers en na een aankondiging van de stadsomroeper overhandigd aan burgemeester Frans de Lange. Hij benadrukte nog eens het belang van een zo grote oudheidkundige vereniging voor een gemeente als Elburg met zijn enorme cultuurhistorische waarde. Iets dat zeker niet uitsluitend geldt voor de vesting Elburg, maar ook voor de omliggende kernen.

Lezing Hans Goedkoop

Het “verjaardagsfeest” op 22 maart vormt het startsein voor een jaar vol met jubileumactiviteiten. De eerstvolgende bijzondere activiteit is de lezing door Hans Goedkoop op donderdag 3 april as. in ‘t Huiken (aanvang 20.00 uur). Deze lezing staat in het teken van de Gouden Eeuw. Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Elburger Boekwinkel in de Vischpoortstraat.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven