13e Dialectavond

Afgelopen woensdagavond 29 januari jl. hebben ca 100 bezoekers genoten van de laatste dialectavond. Tijdens de dialectavond, welke voor de 13e keer door Arent thoe Boecop in het Buurtgebouw in Oostendorp is georganiseerd, werd er op speciale wijze aandacht besteed aan onze streektaal. Er werden een aantal voordrachten gehouden in het plaatselijke dialect. Tijdens deze laatste dialectavond werden de hoogtepunten van de afgelopen jaren nog een ten gehore gebracht.
De KRO-radio heeft middels een interview met voorzitter Rien Zwart ook aandacht besteed aan deze avond.

De avond werd geopend met een voordracht door Rietje Westerink. Zij sprak over “de Vaatdoek”. Steven Jansen hield tijdens de avond twee voordrachten, te weten “Tante Grietje” en “Rondleiding door Elburg” Bij de laatste voordracht werden de bezoekers aan de hand van dia’s rondgeleid door Elburg. De dia’s werden echter niet daadwerkelijk getoond, maar het plaatje werd aan de fantasie van de toehoorder overgelaten.
Ook Eefje Westerink en Andrea Tichelaar waren weer van de partij, met optredens genaamd “Woar ’t allemoale mee begunn’n is” en “De wer’ld dreijt deur.
Henk van der Werfhorst bracht ons met de meegebrachte uniformen van Excelsior terug in de tijd.
Grietje van de Rozenberg, Anke Klaassen en Willem van Norel (’t Was vrogger toch helemoale aanders) hielden ook nog een voordracht.
De bezoekers hebben, mede gezien de enthousiaste reacties, genoten van deze avond.

Tijdens de avond konden de bezoekers loten kopen voor de “Smakelijke Loterij”. De opbrengst van deze verloting was ter bestrijding van de onkosten. Aan het aan van de avond werd de uitslag van de verloting bekend gemaakt.
Rond 22.15 uur kwam er een einde aan de dialectavond.

De dialectavond werd voor het laatst gehouden. Er zijn plannen om in Oostendorp jaarlijks een avond te organiseren, waarin naast het dialect ook speciale aandacht zal worden besteed aan Oostendorp.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven