Schilderijenexpositie in het Gruithuis

Gedurende het botterweekend (12 t/m 14 september) vindt in het Gruithuis in Elburg een expositie plaats van schilderijen van plaatselijk kunstenaar Johan van Renselaar. Deze expositie is gratis te bezichtigen op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Het wordt al bijna een traditie dat oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop tijdens het jaarlijkse botterweekend in Elburg een expositie organiseert in zijn verenigingsgebouw aan de Krommesteeg (het Gruithuis). In voorgaande jaren exposeerden onder andere Jurrie van der Heide, Barend Bosman, Cees Nagelhout, Gerrit ten Have en Cees Leusink. Dit jaar zijn er kunstwerken te bewonderen van Johan van Renselaar.

Johan van Renselaar

Johan van Renselaar is geboren in 1937 in Voorthuizen. Tijdens zijn middelbare schooltijd volgde hij tekencursussen bij Martin Brink in Amersfoort. Hij werd van professie gymnastiekleraar. In Rotterdam bezocht hij de Avond-academie voor Beeldende Kunsten, opleiding tekenen en schilderen. Van 1963 tot 1997 (VUT) was hij werkzaam in Elburg aan de “Burg. Folkertsschool” en de Rehoboth-mavo. Eind jaren ’60 heeft Johan geschilderd bij een groep in Nunspeet o.l.v. kunstschilder Tulling. In 1973 behaalde hij zijn akte LO tekenen aan de Volksuniversiteit te Apeldoorn. Hij woont sinds 1964 tot volle tevredenheid in Elburg en heeft in die tijd veel schilderijen en vooral pentekeningen en de laatste jaren aquarellen gemaakt, vooral van Elburg. Door andere activiteiten schildert hij tegenwoordig minder dan vroeger. Wel maakt hij jaarlijks een kerst-/nieuwjaarskaart voor vrienden en familie. Bij deelname aan de jaarlijkse Jos Lussenburg-tentoonstelling heeft hij een 2e en een keer een 3e prijs gewonnen met een aquarel van Elburg.

Openingstijden

De expositie vindt plaats in het Gruithuis, Krommesteeg 11 te Elburg en is voor het publiek geopend op donderdag 12 september en vrijdag 13 september van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 14 september van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven