Jongerenavond in het teken van Joodse onderduikkinderen

Op woensdag 27 februari as. biedt oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop jongeren een avond aan met informatie over Joodse onderduikkinderen in Elburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze jongerenavond vindt plaats in het Gruithuis (Krommesteeg 11) en deels op locatie. Iedereen onder de leeftijd van 35 jaar is van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur in het Gruithuis.

Oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop doet al enkele jaren pogingen om jongeren – dat wil zeggen mensen jonger dan 35 jaar – meer te betrekken bij het werk van de vereniging. Belangrijkste reden hiervoor is dat het nodig is een nieuwe generatie enthousiast te maken voor de rijke historie van Elburg en omgeving zodat het stokje van de huidige onderzoekers en publicisten te zijner tijd kan worden overgedragen. Anderzijds speelt ook het teruglopende ledenbestand van de vereniging een rol. Vergrijzing is hiervan de belangrijkste oorzaak. Nieuwe – jonge – leden kunnen dit tegengaan waardoor de vereniging ook in de toekomst in staat blijft zijn werk te blijven doen.

Sinds 2011 zijn er daarom diverse avonden belegd speciaal voor deze doelgroep. De positieve reacties van de jongeren zelf hebben ervoor gezorgd dat ook in 2013 weer een specifiek op jongeren gerichte activiteit wordt georganiseerd. Ditmaal staan de Joodse onderduikkinderen in Elburg tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. Om 19.30 uur worden de bezoekers welkom geheten in het Gruithuis aan de Krommesteeg. Na een presentatie over de Joodse onderduikkinderen in Elburg worden twee onderduikadressen in Elburg bezocht. Ter plekke worden de verhalen over de op die locaties ondergedoken kinderen verteld. Na afloop is er in het Gruithuis nog de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Iedereen onder de 35 jaar is van harte uitgenodigd. Vooraf aanmelden is niet nodig.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven