Historische maaltijd 2015

De jaarlijkse Historische Maaltijd van Arent thoe Boecop op 12 november mag een groot succes genoemd worden. De maaltijd, die geheel in het teken stond van 50 jaar Restaurant De Haas, trok maar liefst 120 deelnemers.

De maaltijd werd aan elkaar gepraat door Gerrit Jan, kleinzoon van de oprichters Gappie en Aaltje Vos. Het menu bestond dan ook uit succesnummers uit de geschiedenis van “de Haas”. Er werd begonnen met een spectaculaire champagnetoren, waarbij werd geproost op het jubileum.

Daarna kwam het voor velen bekende “balletje saté”, gevolgd door een kom overheerlijke snert. Na een kleine pauze waarin ook weer beelden te zien waren uit 1965 kregen de deelnemers een bolletje huzaren en vissalade op stokbrood gepresenteerd.

En toen kwam pas het hoofdgerecht, dat bestond uit een grote juspan boordevol met verschillende soorten vlees, gegarneerd met verschillende sausjes, patat, ,aardappeltjes en groenten.

Na al dat heerlijks moest er nog een klein gaatje vrij blijven voor het nagerecht dat bestond uit crème brûlée met ijs en slagroom.

Gezien de leuke reacties kijkt het bestuur terug op een bijzonder geslaagde avond.

U dient ingelogd te zijn om het gehele bericht te lezen. Nog geen account?Inloggen

Inschrijven